1 op de 3 werknemers heeft klachten

op onze BLOG kun je iedere dag lezen over beleving van de gebouwde leef-omgeving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam

Het lijkt er op dat de wereld het in rap tempo over eens begint te raken dat de werkomgeving anders moet worden ingericht. Niet alleen ter verbetering voor het personeel maar uiteindelijk ook van het bedrijfsresultaat. Recente studie van Harvard toont dit aan maar ook minder bekende partijen lijken allemaal hetzelfde te vertellen. Want met 1 op de 3 werknemers die klachten hebben, moet er serieus iets gaan gebeuren.

Meer groen kost minder poen

We roepen het hier al een tijdje want door mensen in een groene (letterlijk en figuurlijk) omgeving te laten werken worden ze c.a. 15% productiever. Er zijn echter meer voordelen zowel direct en indirect. Als bedrijf kun je het aanstormend talent niet meer verleiden met alleen geld of een dikke auto, mensen willen met een aantrekkelijk bedrijf geassocieerd worden en zich daar voor inzetten….en wie wordt er nou niet graag geassocieerd met blijde mensen? Lees verder onderstaand.

Plannen maken…?!

 Wij hebben een proces ontwikkeld waarin naast een duurzame huisvesting ook bottum up de keuzes voor het ontwerp gemaakt worden en betrokkenheid van de werknemers een gegeven is. Wij geloven in een HappiEoffice voor iedereen: je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! Dat doen we niet alleen maar samen met een aantal partijen. Kijk op of neem contact op, we helpen je graag en goed verder. 

Waarom nog een receptioniste en niet een meldpunt, of toch beter wel een persoonlijk welkom voor iedere bezoeker: keuzes die je als bedrijf samen kunt maken.

Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

wat-op-kantoor-geldt-geldt-ook-ruimtes-er

creatieve-werkomgevingen

bank-ziet-kans-kantoorverduurzaming

9-werknemers-betrokken

workout en beweeg richting

als-je-mensen-op-kantoor-zich-goed-wilt-laten-voelen

belgen-stress-en-4-tips

geluk-het-nieuwe-businessmodel

minder-consumptie-en-meer-vrij-tijd

het-nieuwe-werken-voorbij

lets-play-doe-je-mee

voetbalflat

ENJOY your day & maak er een mooi weekend van!

lees verder onderstaand…

33% werknemers heeft lichamelijke klachten door werk

bron centrumfacilitair.nl

Een derde van de werknemers heeft lichamelijke klachten (pijn of vermoeidheid) door het werk. Dat blijkt uit onderzoek van Manutan onder ruim 1200 werknemers van kantoren, werkplaatsen en magazijnen. Bijna hetzelfde aantal werknemers geeft aan dat de werkgever weinig tot geen aandacht heeft voor de ergonomie op de werkvloer. De klachten hebben niet alleen op het werk, maar ook op het privéleven van de werknemers grote invloed. Lydia Rongen, HR Manager Benelux bij Manutan, vindt de cijfers zorgwekkend. „Als mensen hun mond maar houden, terwijl ze met eenvoudige hulpmiddelen veel prettiger zouden werken, schiet niemand daar iets mee op.”

Bij ergonomisch werken, gaat het erom dat gebruiksvoorwerpen, machines en taken zo zijn ontworpen dat ze de veiligheid, de gezondheid, het comfort en de efficiency van werknemers bevorderen. Wanneer dit niet in orde is, kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Van alle ondervraagde werknemers zegt 33% lichamelijke klachten te hebben als gevolg van hun werk (de werkplek, de werkomgeving of de werkzaamheden). Bij mensen die werken in een magazijn, werkplaats of op het buitenterrein is dat zelfs zo’n 40%. Het belemmert hen sterk in hun dagelijks werk. Bovendien heeft driekwart van de werknemers er niet alleen op het werk, maar ook in hun privéleven last van.

Angst om aan te kaarten
Hoewel een groot deel van het kantoorpersoneel (82%) dit bespreekt met hun werkgever, heeft 18% van hen en maar liefst 26% van de magazijn- en werkplaatsmedewerkers hier moeite mee. Ze zijn naar eigen zeggen bang als ‘klager’ te worden bestempeld. Een kleiner deel is bovendien bang door hun collega’s als slap of zwak te worden gezien wanneer ze zeggen dat ze behoefte hebben aan hulpmiddelen.

Oorzaak: te lang staan en zitten
Van alle ondervraagde werknemers noemt 40% een te hoge lichamelijke belasting als voornaamste oorzaak van lichamelijke klachten. Van de magazijn- en werkplaatsmedewerkers heeft 39% lichamelijke klachten. Zij wijten deze klachten aan te lang staan (41%) en een te hoge werkdruk (35%). Van de mensen met een administratieve baan geeft 25% aan lichamelijke klachten te hebben. De helft (50%) wijt dit aan te lang zitten en 48% noemt verkeerd meubilair als oorzaak.

Geen hulpmiddelen bij tillen
Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan regelmatig voorwerpen te moeten tillen of verplaatsen. Een op de drie zegt dat de werkgever hiervoor niet voldoende hulpmiddelen ter beschikking stelt. Niet zo gek dus dat 52% van de werkplaats- en magazijnmedewerkers met klachten, rugpijn heeft. Ook pijn in nek, schouders, benen, knieën en voeten wordt door ongeveer een derde genoemd. De meest gehoorde klachten bij kantoorpersoneel zijn: vermoeide ogen (45%) en pijn in rug, nek en schouders (40%). ‘In de werkzame beroepsbevolking zorgt lichamelijke belasting op het werk dan ook voor veel gezondheidsverlies’, aldus het Themarapport Gezondheid en maatschappelijke participatie 2014 van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Tips ter verbetering van de werkomstandigheden

„Er zijn voor elke werkplek uitstekende praktische oplossingen om het werk gezonder en prettiger te maken. In onze blogs geven we hier veel praktische informatie over”, aldus Lydia Rongen. „Je moet het alleen wel met elkaar bespreken en er iets aan willen doen. Iedereen weet inmiddels wel dat lang zitten niet goed is en dat een juiste bureaustoel van groot belang is. Toch hebben werkgevers daar blijkbaar nog veel te weinig aandacht voor. Laat staan dat de ergonomie in magazijn en werkplaats goed geregeld is. Terwijl bijvoorbeeld een speciale mat de klachten bij ‘lang staan’ al sterk kan verminderen. En eerlijk is eerlijk, ook bij Manutan moeten we daar natuurlijk voortdurend heel alert op blijven.”

Rongen ziet hier een belangrijke rol voor werkgevers. „Natuurlijk moet je als werknemer je mond open doen en eens kijken welke hulpmiddelen jou kunnen helpen. Maar werkgevers kunnen de toon zetten door hardop uit te spreken dat het heel belangrijk is om aan te geven of je alle hulpmiddelen hebt om je werk goed en prettig te doen. Ze moeten dat echt stimuleren en serieus nemen. Je wilt toch liever iemand die helder aangeeft waar hij tegenaan loopt, dan iemand die straks voorgoed thuis zit omdat hij nooit iets durfde te zeggen!”

 

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: