2 Van stal naar woning, kijkgaten

(op onze blog kun je iedere dag lezen over beleving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam)

Voor een opdrachtgever die veel ruimte wenst hebben we een plan mogen maken om van een klassieke boerderij bestaand uit voorhuis en schuur, één woning met praktijk ruimte te maken. Deze naoorlogse nieuw opgetrokken boerderij heeft nog behoorlijk wat achterstallig onderhoud.

Wil je het goed doen dan begin je met een goede basis, een plan! Nadat de wensen en mogelijkheden in een plan vervat zijn waar alle bewoners blij van worden begint de uitvoer. Het grove werk eerst: de vloer. Ziet er destructief uit en dat is het in zekere zin ook. Isloatie krijg je nou eenmaal niet meer naderhand onder je vloer. Ook de hokkerige indeling hebben we onder handen genomen, niet alleen door het weghalen van muren maar ook door zichtlijnen te verlengen middels extra zichtgaten…oordeel zelf of het de goed kant op gaat….van stal naar woning!

De stal was helemaal verdeeld in varkenshokken met urine opvang. We hebben gekeken of hier nog wat mee zou kunnen als onderstel voor de keuken maar dat leverde niets op….

…….dus de stallen liggen tegen de vlakte(net als de vloer eronder)

 

Ter hoogte van de trappen zijn er op twee verdiepingen gaten gemaakt , zodat de enorme hoogte goed tot zijn recht komt

….als het klaar is levert de entree zicht op de volle hoogte onder de kap; zo ervaar je de ruimte die er is.

…ook achter inde stal komt een trap met uitzicht op…

…het dak!

…straks is dit het beeld wat je ziet als de nieuwe trap opgaat

Boerderijen zijn overigens niet alleen in trek om te renoveren. Ook als vormtaal om nieuwe gebouwen te ontwerpen zijn is de boerderij helemaal van nu. Veel mensen associëren deze met fijn buiten verblijven. Het zal o.a. om die reden zijn dat ook zorginstellingen en zelfs scholen omgetoverd worden tot moderne schuren. Lees verder ook onderstaande link.

Plannen maken…?!

Wil jij ook graag een plan wat niet ophoudt bij de voordeur? Wij kunnen je helpen bij het implementeren ervan in je verbouw en interieur plannen voor je woning , kantoor  of andersoortige ruimte met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibliteit, goede acoustiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard.  

Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder met het maken van plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe je door in te zetten op duurzame huisvesting je optimaal kunt voelen….. en het levert nog geld op ook! 

Like, deel of commentaar….graag!!

Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

school-schuur-en-kas-in-een

Stoere-eenvoud-in-schuurachitectuur

bron www.architectuur.nl

click op de afbeelding om het hele artikel te lezen bij de bron:

Villa op landgoed Sterkenburg in de bossen van Driebergen. Architect DP6 architectuurstudio • Foto’s Michel Kievits

Goed om te weten:

www.hvk-ontwerp.eu
www.ontwerp-duurzaam.nl 
www.plafondkast.nl
ALS JE PLANNEN WILT MAKEN VOOR WONEN OF WERKEN, door je huisvesting in te zetten om je optimaal te voelen….. Kijk op of neem contact op, we helpen je graag en goed verder. 
IK WIL EEN PLAN VOOR EEN FEEL-GOOD OMGEVING THUIS
IK WIL EEN PLAN VOOR EEN FEEL-GOOD OMGEVING KANTOOR
      

 

Disclaimer: wij trachten als gentlemen te handelen en te cureren op content op basis van de volgende sites:
iusmentis.com
curation.nl
charlotteslaw.nl
Mochten er ondanks de grote zorg toch zaken niet naar wens zijn of is er een andersoortig hiaat, stellen wij het zeer op prijs om hiervan op de hoogte gesteld te worden en doen wij er alles aan eea zo snel mogelijk te corrigeren. Alvast dank voor uw medewerking
Wil je (een deel van) dit blog bericht gebruiken, zorg dan altijd voor een duidelijke vermelding van txt incl. werkende link:
“Door Hubert van Keulen, van Keulen Ontwerp. Ga naar www.hvk-ontwerp.eu voor het aanvragen van meer info of de white paper “HappiEOffice”.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: