6 op 10 Europeanen bezorgd over luchtkwaliteit in huis

bron duurzaamgebouwd.nl

6 op 10 Europeanen bezorgd over luchtkwaliteit in huis

Europeanen zien een gezonde woning als sleutel tot een gezond leven. Zij noemen vooral verse lucht en veel daglicht in huis als 2 belangrijke factoren voor hun gezondheid.

Toch is een relatief groot deel bezorgd over de luchtkwaliteit in huis. Dat blijkt uit een studie in opdracht van Velux, weergegeven in de Healthy Homes Barometer. Hoewel een gezonde woning hoog op de agenda van Europeanen lijkt te staan, leven 80 miljoen mensen in Europa in huizen die te vochtig zijn. 6 van de 10 Europeanen zijn dan ook bezorgd over de luchtkwaliteit in hun huis. Toch investeren ze bij renovatie of nieuwbouw liever in comfort en functionaliteit dan in voorziening voor daglicht en gezonde binnenlucht.

Voordelen gezond woonklimaat

Velux-CMO Michael Rasmussen vindt dat de bouwindustrie de bevolking beter moet informeren over de voordelen van een gezond woonklimaat. “Als consumenten hebben we de neiging te investeren in acties die onmiddellijk persoonlijk voordeel opleveren, zoals verlaagde energiekosten en verhoogd wooncomfort. De voordelen van het gezonder maken van hun woonklimaat zien ze meer als investering op de lange termijn.”

Ben jij ook bezorgd of geïnteresseerd naar de mogelijkheden wat we voor jou huisvesting kunnen betekenen? Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder met plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe jij je steentje kan bijdragen door in te zetten op duurzame huisvesting waarin je je optimaal voelt….. en het levert nog geld op ook! 

jouw Share of like voor dit artikel is van harte welkom, bij voorbaat dank daar voor!

 

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: