wonen tussen het afval

 op onze BLOG kun je iedere dag lezen over beleving van de gebouwde leef-omgeving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam

Vandaag de derde vernieuwing uit het Zuiden op rij. Ging het gisteren en de dag daarvoor vooral over de invulling en beleving van een object, vandaag een artikel over het bouwen an sich, wat innovatief wordt ingezet in Heerle. Bouwen met hergroeibare natuurlijke materialen is “natuurlijk” de beste keuze voor nieuwbouw. Maar het moet wel allemaal eerste geproduceerd, verwerkt en afgeleverd worden op de bouw. Daarom zijn hergebruikte materialen nog net een stukje duurzamer, want gebruikt materiaal is al geproduceerd en op één stap na tot afval verworden. Mits je dan ook weer nadenkt hoe e.e.a. na gebruik af te voeren, het kunnen scheiden van materialen is hierbij wel essentieel.

Onderstaand een mooi ontwerp voor nieuwbouw, volledig van hergebruikte materialen gemaakt en waarin mensen met een uitkering een mooie bijdrage leveren, net als de gemeente Heerle. Een fijne omgeving waarin het goed werken, ontmoeten en ontspannen is op basis van de circulaire gedachte met een financieringsmodel wat helemaal van nu is….top!

 Zelf plannen maken…?!

  • Vind je het lastig om zelf plannen voor je (ver)bouw(ing) te maken of heb je geen tijd?
  • Ben jij geïnteresseerd om eens buiten de gebaande paden naar je plannen te kijken en wil sparren hoe jouw huisvesting future proof is maar wel sfeervol? 
  • Zoek je een invulling voor je vastgoed maar mis je concrete handvatten?
20151104_175911

In interieur land is hergebruik van materialen al veelvoorkomend; hier Helden in Nijmegen in opbouw waarin alles wat je ziet is verkregen uit hergebruik in nb een hergebruikt(opslag) pand

Wij kunnen je helpen door samen naar je (ver)bouw en interieur plannen voor je woning , kantoor of  andersoortige ruimte  (op wijk niveau) te kijken met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibiliteit, goede akoestiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard. Je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! Kijk op of neem contact op, we helpen je graag en goed verder. 

Stuur het vooral door of geef dit bericht een like! 

Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

elastisch-ontwerpen

flexibel-bouwen-het-kan-echt

Woonhuis van 100% gerecyclede materialen

DOOR: PETRA STARINK  bron architectuur.nl

Het RUM (Re Use Materials) House in Heerlen wordt het eerste energieneutrale woonhuis in Nederland dat geheel wordt gebouwd met hergebruikte materialen en grondstoffen. Architect Erol Oztan van Studio Erol wil laten zien dat het huidige bouwproces omgekeerd kan worden als je anders omgaat met materialen.

Het RUM House zal open source worden gebouwd en alle kennis zal gedeeld worden met de markt onder andere in samenwerking met Zuyd Hogeschool. Het RUM House zal 10 jaar lang als woonhuis fungeren. Na deze periode komen de materialen weer vrij en kan de woning gedemonteerd worden in herbruikbare materialen en elementen. Binnenkort start Studio Erol een crowdfundingcampagne om een deel van de benodigde gelden te werven.

Circulaire economie

Het RUM House is onderdeel van het Urban Mining project, een experimentenlocatie waar diverse organisatie samenwerken volgens de principes van de circulaire economie: sloopafval hoogwaardig te hergebruiken en recyclen waarmee arbeidsplaatsen worden gecreëerd voor werkzoekende uitkeringsgerechtigden. Dankzij de medewerking van de gemeente Heerlen kan het RUM House op korte termijn worden gerealiseerd.

Architect Erol Oztan over het RUM House:

 

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: