Anders denken, ook binnen gemeenteland

Circulair ontworpen begint met de toepasbaarheid van materialen na de levensloop zo breed mogelijk te houden. Wil je als maatschappij KANTELEN en naar een circulaire maatschappij bewegen, dan is vertrouwen essentieel. Je gaat namelijk naar algemene thema’s kijken en die overstijgen een enkele discipline. Tel daarbij op dat je met werken in de openbare ruimte, samen met de overheid moet werken. Gemeentes en eigenlijk geen enkele partij tot op heden, is gewend zo zijn opdrachten aan te besteden, Apeldoorn heeft de primeur en dat is zeker een vermelding waard.

Plannen maken?

op onze DLOG kun je ieder dag lezen over beleving de gebouwde omgeving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam

Voor zowel tijdelijke als een permanente invulling staan we je graag bij met plannen om een mooiere leefomgeving te maken, want  een mooiere omgeving draagt bij aan een blijer en gezonder mens, ben je benieuwd naar onze ideeën? Neem contact  op.

Like, deel of commentaar….graag!! 

Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

aanpassen-van-leegstand

initiatief-van-nieuwe-manieren-om-tot-ontwikkeling-te-komen

trendy-oververhit-raken

gerecycled-steen-en-puin

lees verder onderstaand artikel…en een fijn weekend alvast!!

Eerste civiele circulaire aanbesteding in Nederland

bron www.verkeerinbeeld.nl

Onlangs vond de uitslag plaats van de eerste circulaire civiele aanbesteding in Nederland, namelijk in de wijk De Parken in Apeldoorn. De visie van Roelofs, waarbij circulaire economie in de infra wordt toegepast, heeft ervoor gezorgd dat het projectteam van Roelofs eerste geworden is in deze aanbesteding.

Een mijlpaal in de wereld van de civiele techniek. Een renovatie van de openbare ruimte in een wijk, maar dan circulair. In plaats van een standaard uitvoeringsovereenkomst, was het doel van de gemeente Apeldoorn om samen na te denken hoe er op een slimmere, meer circulaire manier invulling gegeven kon worden aan de samenwerking ten behoeve van de renovatie. Daarnaast wilde de gemeente Apeldoorn zoveel mogelijk samenwerken met de opdrachtnemer, op basis van wederzijds vertrouwen en in bouwteamverband. Een optimale communicatie met de bewoners van de wijk was tevens één van de ambities.

 

Na een selectie uit tientallen partijen bleven er vijf partijen over die daadwerkelijk een plan konden inleveren. Dit plan werd puur op kwaliteit beoordeeld: techniek en kosten zijn buiten beschouwing gelaten. Uiteindelijk was Roelofs de partij met het meest onderscheidende plan!

 

Bekijk hier de film waarin onze aanpak wordt uitgelegd:

 

We zijn bijzonder vereerd en trots dit project te mogen uitvoeren en kijken er naar uit om de samenwerking met de gemeente Apeldoorn en de omwonenden verder vorm te gaan geven.

GEPLAATST DOOR Roelofs

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: