Consument geeft voorkeur aan huis met zonnepanelen bij verhuizing

Geld verdienen met verbouwen

Duurzaamheid wordt vaak bekeken vanuit het oogpunt van terugverdientijd van de investering op basis van de te besparen energiekosten. Nu blijkt dat waardestijging van de woning in totaliteit  ook een manier is om de investering te bezien kan dit nog verder getrokken worden: wordt een woning met een doordacht duurzaamheidsplan waarin de indeling ook bijdraagt aan een aanpasbaar interieur, ook meer waard? Doordat een woning later makkelijk aanpasbaar is, wordt het mogelijk om nu al tijdens een verbouwing rekening te houden met eventuele levensloopbestendigheid zonder daar wooncomfort voor in te leveren.  Op deze wijze kunnen bij evt.  verkoop meer diverse doelgroepen worden aangesproken en dus ook meer kans op verkoop…..wat zou dat waard zijn bij eventuele verkoop?  We kunnen je hierbij helpen waar ik  je graag meer over vertel. Interesse, neem contact op,

lees verder (bron cobouw);

Consumenten schatten de waarde van een huis met zonnepanelen ruim € 7.000 hoger in dan hetzelfde huis zonder. Deze waarde dekt de investering in zonnepanelen ruimschoots, los van de energiebesparing zelf. Daarnaast geniet een huis met zonnepanelen de voorkeur van de consument bij verhuizing (33%). Dit blijkt uit de USP Energie Monitor, een maandelijks terugkerend consumentenonderzoek van USP Marketing Consultancy.

Investering zonnepanelen wordt gedekt door waardestijging

Tegenwoordig is een investering in zonnepanelen vaak al binnen 10 jaar terug te verdienen. Maar deze besparing is niet het enige voordeel. De zonnepanelen hebben ook een positieve invloed op de waarde van het huis. Consumenten schatten de waarde van een huis met zonnepanelen ruim € 7.000 hoger in dan hetzelfde huis zonder zonnepanelen. Deze waardestijging dekt de investering ruimschoots. Voor circa € 5.000 euro is de volledige installatie absoluut mogelijk (exclusief subsidie).

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: