Denken in een kringetje

op onze DLOG kun je ieder dag lezen over beleving van de gebouwde omgeving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam

In het denken in kringlopen ligt de basis voor  duurzaamheid waarbij  het uitgangspunt is dat producten, gebouwen en zelfs gebieden meer gaan functioneren als de natuur. Hergebruik en zuivering van water is zo’n voorbeeld waarin gebouwen zelf voorzienend kunnen worden. Maar hoe zit het op micro niveau?

Onderstaand twee voorbeelden van de beus in Milaan waar ook hard gewerkt wordt aan concepten die circulair gebruik van materiaal in zich hebben. Terugnemen van materialen alsook het gescheiden toepassen er van spelen hierbij een grote rol. Lees verder onderstaand artikel, weer een voorbeeld van denken in een kringetje.

Plannen maken

Wij kunnen je helpen bij het implementeren van nieuwe materialen i.c.m. jouw wensen in je (ver)bouw en interieur plannen voor je woning , kantoor  of andersoortige ruimte met meer beleving en comfort.  Kijk op of neem contact op, we helpen je graag en goed verder. 

EEn van de meest voor de hand liggedne toepassingen van circulair denken is het toepassen van groen als wand en gevelbekleding. Bij onze ontwerpen maken we vaak gebruik in vides omdat nagenoeg iedereen er dan meerdere malen per dag langs loopt en er bewust of onbewust iets van mee krijgt….

Wil je iedere dag een berichtje in je mail box waar je blij van wordt?! Vul je mail adres in op de homepage.

Salone Milaan 2017: focus op circulaire economie

bron dearchitect.nl

Door Harm Tilman – Overvolle treinen en vliegvelden, uitverkochte beurs, meer presentaties dan ever buiten de beurs, uitgelaten feestjes, de Salone di Milano zit weer in de lift en rockt als nooit tevoren. Gisteren was mijn eerste avond op de beurs en op weg naar een feestje bezocht ik in de stad twee presentaties waarin duurzaamheid centraal staat.

Duurzaamheid is al langere tijd een onderwerp, maar veel merken vragen zich nu af hoe ze circulair kunnen werken en daarmee een bijdrage kunnen leveren aan de omgeving. Is het bijvoorbeeld mogelijk kantooromgevingen te maken waarvan de elementen zo lang mogelijk in ‘the loop’ blijven? Is het denkbaar om afval (over 5-10 jaar) als een waardevol materiaal te zien en als zodanig nu bij het ontwerp te betrekken?

Vezels

Dit jaar presenteert het Deense bedrijf Kvadrat in Milaan de recent verworven Start-up met de geestige naam Really. Dit jonge bedrijf heeft een procedé uitgedacht waarmee textielafval uit ziekenhuizen, hotels en wasserettes kan worden gerecycleerd tot Solid Textile Board, een composiet die is opgebouwd uit kleine vezels. De opwindende en zeer flexibele toepassingsmogelijkheden worden geïllustreerd met banken ontworpen door Max Lamb en met een boek ontworpen door Christien Meindersma.


Really door Kvadrat, foto: Harm Tilman


Really door Kvadrat, foto: Harm Tilman

Vazen

Geheel anders, maar niet minder interessant zijn de grote vazen die het Belgische bedrijf Atelier Vierkant maakt. Deze worden gemaakt in mallen, van binnenuit gedroogd en daarna aan de buitenzijde bewerkt en in de oven gebakken. Met behulp van verschillende oxides worden kleuren toegevoegd. Resultaat: zeer duurzame, architectonische elementen die helpen binnen- en buitenruimtes de juiste ruimtelijkheid te verlenen.


Vazen door Atelier Vierkant, foto: Harm Tilman

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: