444444444248

Tijdens Object Rotterdam komen ontwerp, kunst, mode en architectuur samen. Van 12 tot 14 februari tonen ontwerpers hun limited-editions en one-offs in en op de SS Rotterdam. De komende weken belicht de Architect wekelijks een design van een van de deelnemers aan de beurs. Deze week is dat de KRUIS-tafel van Fabrikoos: cnc-gefreesd van duurzaam bamboe plaatmateriaal.

De Delftse ontwerpfirma Fabrikoos gelooft in een renaissance van de Europese maakindustrie. Dit wordt mogelijk gemaakt door ontwikkelingen op het gebied van digitale productie, waarbij het hele proces van ontwerp tot eindproduct in eigen hand kan worden gehouden. Hierdoor heeft een ontwerper net als vroeger weer kennis van alle aspecten die komen kijken bij het maken van een hoogwaardig meubel. Hiermee kan de Europese maakindustrie weer concurrerend worden met uitbestede massaproductie, zo stellen de ontwerpers.

444444248

Precisie

Een van de producten die hun ontwerpvisie uitdraagt, is de KRUIS-tafel. De tafel wordt zonder toevoeging van enig ander materiaal of hulpmiddel in elkaar gezet. De onderdelen van de tafel worden in enkele minuten als puzzelstukken in elkaar geschoven. Dit is mogelijk doordat alle onderdelen van KRUIS met diamantgereedschap op een CNC machine zijn uitgefreesd met een precisie van 0,1mm. Het resultaat: een buitengewoon hoog afwerkingsniveau én minimaal materiaalverlies.

 

Gepersonaliseerd design

De combinatie van computergestuurd frezen met computergestuurd lasersnijden maakt het mogelijk het tafelblad in te leggen met een breed scala aan materialen. In overleg met de ontwerpers kunnen kopers hun eigen patroon voor het tafelblad aanleveren. De tafel kan ook uitgerust worden met vier geïntegreerde stopcontacten.

Hopelijk vond je het een interessant artikel. Like, deel of commentaar….graag!!

……en voor straks maak er een mooi weekend van!

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: