Echt kennis delen…..

Open database in Europa voor energieneutrale bouw
 bron cobouw

Den Haag – De verzamelde kennis op het gebied van energieneutraal bouwen in Europa wordt sinds kort ontsloten in een centrale database. Het gegevensbestand, www.passregsos.passiv.de, heeft een open opzet en wordt komende jaren uitgebreid en aangevuld.

De database is het resultaat van een groot Europees project voor het bevorderen van (bijna) energieneutraal bouwen met passiefhuistechnologie en herwinbare energievoorziening.

De exercitie leverde inspirerende voorbeelden en relevante oplossingen voor knelpunten in de regionale transitie. De informatie is gericht op alle belanghebbenden, zoals ontwerpers, bouwers, opleiders, leveranciers en politici.

Bouwprofessionals kunnen informatie aanvullen en/of geheel nieuwe artikelen toevoegen met informatie. De wiki is meertalig opgezet. Veertien Europese regio’s namen deel aan het project. Voor Nederland was DNA in de Bouw aanjager. De makers van Passreg-sos willen voorkomen dat op het gebied van energieneutraal bouwen het wiel steeds opnieuw wordt uitgevonden. De kennis is er al om overal in Europa gezond, betaalbaar en energieneutraal te kunnen bouwen en renoveren.

De basis

Je kunt hier vaker lezen dat een mix van functies meer flexibiliteit in de inrichting geven. Maar ben je benieuwd wat we met een slim duurzaam integraal plan voor jouw huisvesting kunnen betekenen? Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder met plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe jij je steentje kan bijdragen door je duurzame huisvesting in te zetten om je optimaal te laten voelen: 

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: