Facebook gaat bouwen

Je ziet het al langer, Google bouwt auto’s en telefoons, Ikea bouwt een woonwijk in Londen en Tesla ontwikkelt zelf nieuwe dakpannen voorzien van solartechnologie. Facebook doet er een schepje bovenop door een woonwijk te gaan bouwen en dat ligt toch net weer een stapje verder af van de core- business. Maar als the internet of things straks ons leven overneemt, dan is die gedachte niet zo gek. Kijk in onderstaand artikel hoe Facebook het proces van bouwen bekijkt.

Op zoek naar een buurt met meer samenhang….

Reuring is de motor voor vastgoed, nog meer dan de locatie. Weet je mensen samen te brengen op een plek en waarde van het vastgoed zal er vanzelf vermeerderen. Omgekeerd werkt het helaas net zo. Weet je mensen niet aan een plek te binden zal er zeker een waardedaling en misschien zelfs verpaupering optreden van het gebied.

Reuring levert geld op. Ben jij geïnteresseerd om eens buiten de gebaande paden naar je plannen te kijken met een visie die integraal wordt meegenomen in de ontwerpplannen? Wij kunnen een ander licht op je plannen werpen door te helpen bij het implementeren ervan in je verbouw en interieur plannen voor je woning , kantoor  of andersoortige ruimte met meer beleving en comfort.

Je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! Dat doe je door plannen te maken waarin je je goed voelt maar die ook aansluiten bij de samenleving. Kijk op of neem contact op, we helpen je graag en goed verder. 

Wil je iedere dag een berichtje in je mail box?! Vul je mail adres in op de homepage. Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

Facebook bouwt 1500 huizen en Rem Koolhaas gaat het ontwerpen

 bron vastgoedjournaal.nl

Een bijzondere ontwikkeling: het almachtige Facebook gaat dichtbij het huidige hoofdkwartier in Californië een compleet dorp bouwen met 1500 nieuwe woningen die tegen relatief lage prijzen zullen worden verkocht en verhuurd.

Dat meldt Facebook. Evenzeer opvallend is dat Facebook het prestigieuze architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas, heeft ingeschakeld om het ontwerp voor het geplande dorp met de naam Willow Campus te leveren.

Divers vastgoed
Behalve 1500 nieuwe huizen, komen ook kantoren, winkels, zwembaden en bioscopen. Het is nog niet duidelijk of Facebook zelf een deel van de kantoorruimte gaat innemen of een deel gaat verhuren. Volgens de eerste berichten op de architectuursite Designboom.com is 163.000 m2 kantoorruimte en 12.000 m2 retail ingetekend.

Huizenprijzen schieten omhoog
De huizen zijn bedoeld voor iedereen, niet alleen voor medewerkers van Facebook. De prijzen zullen veel lager dan elders in Californië komen te liggen. De laatste tien jaar zijn de huizenprijzen in die regio geëxplodeerd door de aanwezigheid van de grote techgiganten als Facebook, Google en Apple die daar hun hoofdkantoren hebben. Zo is Facebook gevestigd in Menlo Park, een voorstad van San Francisco. Op een steenworp afstand liggen steden als Palo Alto (thuisstad van onder meer Tesla), Mountain View (Google), Sunnyvale (LinkedIn), Santa Clara (Intel) en Cupertino (Apple).

De algemene kritiek is dat de doorgaans goed betaalde internationale medewerkers van deze bedrijven de huizenprijzen hebben opgestuwd. De lokale bewoners vissen hierdoor steeds vaker achter het net bij het vinden van een huis.

2021 opgeleverd
Het nieuwe dorp Willow Campus moet komen op een oud industrieterrein van 22 hectare nabij Menlo Park dat Facebook-oprichter Mark Zuckerberg ooit heeft gekocht. Rond 2021 moeten de eerste bewoners er naartoe verhuizen.

Click onderstaand voor een filmpje

OMA to construct facebook’s willow campus residential village in silicon valley

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: