Flexibel bouwen het kan echt!

20150527_144512scene 3 geshopt

Het WIKI huis is een toonbeeld van flexibel, duurzaam bouwen met hergebruik tot in het oneindige. Je leest het , ik ben enthousiast. We maken er al ontwerpen mee en tevens werken we samen met de HAN als Stichting ZELF om vluchtelingen te huisvesten in leegstaande panden, voorzien van innovatieve technieken.  

Ook zetten we het WIKI huis in om in leegstaande winkels in. Aanpassingen kunnen we eenvoudig maken door nieuwe functies te bedenken, uit te tekenen in Sketchup en vervolgens naar de CNC frees te versturen.

Maar vandaag bericht over de brengers van het WIKI concept naar Nederland. Zij hebben een meerlaags huis ontworpen en dat wordt vandaag geopend.

Plannen maken?

Ben jij geïnteresseerd om eens buiten de gebaande paden naar je plannen te kijken en wil jij graag de laatste noviteiten terug zien in je bouwplannen en sparren hoe jouw huisvesting future proof is. Wij kunnen je helpen bij het implementeren ervan in je (ver)bouw en interieur plannen voor je woning , kantoor  of andersoortige ruimte met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibliteit, goede acoustiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard. Je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! 

Stuur het vooral door of geef dit bericht een like! 

Eerdere post die je misschien interessant vindt:

WikiToren toont mogelijkheden WikiHouse

bron architectuur.nl

De WikiToren is gebouwd volgens de principes van WikiHouse. Zonder spijkers of schroeven is er een tweelaagse constructie geplaatst die laat zien wat de mogelijkheden zijn van WikiHouse.

WikiHouse is een open source bouwpakket systeem. Doel is iedereen in staat te stellen een huis of een ruimte te ontwerpen, te downloaden en de onderdelen te kunnen uitzagen (op een computergestuurde freesmachine). De onderdelen kunnen zonder specialistische kennis en vaardigheden samengevoegd worden tot een WikiHouse.

Smartply OSB

De toren is gebouwd met SmartPly OSB, een milieuvriendelijke alternatief voor allerlei soorten multiplex. Het is geschikt voor gebruik in zowel constructieve- en niet-constructieve toepassingen. Het OSB wordt geproduceerd van hout afkomstig uit lokale, duurzaam beheerde bossen. Hierdoor is de ‘carbon-footprint’ van SmarPly lager dan van veel multiplex soorten en daarmee één van de meest duurzame bouwmaterialen.

Opening

De WikiTower is gerealiseerd i.s.m. het Informatiecentrum Duurzaam Bouwen (kortweg ICDuBo), RDMMakerspace en Coillte Smartply. Op 24 september 2015 wordt de Wikitoren in ICDuBo  in Rotterdam officieel geopend. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Vanaf 15.00 uur is er inloop en om 16.00 uur vindt de opening plaats.

Locatie: ICDubo, RDM Campus (haven), Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam

Gratis aanmelden via wikihouse@icdubo.nl.

Betrokken partijen:

Ontwerp en bouw: WikiHouseNL
Freeswerk elementen: RDM Makerspace
Leverancier OSB: Smartply (Coillte)

Foto’s: Jan Willem de Groot

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: