uitklapbaar-huisFlexibel gebouwd

op onze BLOG kun je iedere dag lezen over beleving van de gebouwde leef-omgeving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam

Standaardisering heeft de toekomst in bouwen; in prefab modules of het op maat aanpassen ervan op de bouw. Materialen worden schaarser en faalkosten kunnen gemist worden al kiespijn. Want een ding is zeker: de bouw kan alleen gezond worden en blijven als gezonde marges behaald worden en faalkosten gereduceerd. Systeembouw en het gebruik van prefabmaterialen zijn daarvoor uitstekende oplossingen. 

In onderstaand artikel een high tech oplossing die zich niet laat stapelen maar wel prachtig inpasbaar is en legio mogelijkheden biedt voor tijdelijke huisvesting. De materialisering is nog niet zo bijzonder(moeilijk te scheiden en van alles door elkaar) maar daar kan nog aan gewerkt….lees verder onderstaand.

Zelf plannen maken…?!

Vind je het lastig om zelf plannen voor je (ver)bouw(ing) te maken of heb je geen tijd? Ben jij geïnteresseerd om eens buiten de gebaande paden naar je plannen te kijken en wil sparren hoe jouw huisvesting future proof is maar wel sfeervol? Wij kunnen je helpen bij het implementeren ervan door samen naar je (ver)bouw en interieur plannen voor je woning , kantoor , andersoortige ruimte of op wijk niveau te kijken voor meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibiliteit, goede akoestiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard. Je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! Kijk op of neem contact op, we helpen je graag en goed verder. 

Stuur het vooral door of geef dit bericht een like! Eerdere post die je misschien interessant vindt:

bron de architect

Bizar: deze huizen zijn verrijdbaar en uitklapbaar!

bron stylecowboys

Er is weer een nieuw concept bedacht op het gebied van huizen. Dit huis staat namelijk op wielen, is dus verrijdbaar en kun je ook nog eens uitklappen. Als dat nou eens werkelijkheid zou worden…

Het concept heet House Truck Transformers Concept en is bedacht door Dahir Insaat. Hoe handig zou het zijn als huizen verrijdbaar zijn en helemaal ingeklapt kunnen worden? De huizen worden vervoerd door een vrachtwagen en als ze eenmaal zijn neergezet, vouwt alles automatisch open. Complete huizen met meerdere verdiepingen worden uitgeklapt. Heel bijzonder om te zien!

Er is patent aangevraagd op de ontwerpen door het bedrijf. Het is de bedoeling dat de huizen gebruikt gaan worden als seizoenswoningen, kantoren, gebouwen in toeristische centra of naar magazijnen worden overgebracht. Ik zie hier inderdaad wel een kans liggen voor seizoenswoningen op parken en campings. Ook ideaal voor mensen die bijvoorbeeld graag kamperen, maar een tent, vouwwagen of caravan maar niks vinden en het zonde vinden dat een huisje op één plek staat. Oplossing: House Truck Transformers. Je rijdt overal naartoe met je uitklapbare huis en je houdt lekker je eigen spullen. Aan het filmpje te zien is het een behoorlijk groot huis met de nodige luxe, dus dat komt ook helemaal goed.

Hierboven zie je een langere versie van het filmpje en daar is ook te zien dat er legertenten ontworpen zijn volgens hetzelfde principe. Dat is natuurlijk ideaal! Hetzelfde geldt voor alle andere tenten die steeds opgebouwd en afgebroken moeten worden, zoals circustenten en feesttenten. Ideaal als je dat op deze manier kunt oplossen!

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: