Gedrag bepaald succes nieuwe kantoor-concepten

Gedrag bepaald veelal het succes van nieuwe kantoor-concepten. Ofterwijl lukt het om de mensen mee te krijgen om een kantoor te gebruiken zoals het bedacht is. Uit onderstaand onderzoek blijkt dat kantoren die anders worden ingericht naast een verbetering voor het personeel, ook een beter bedrijfsresultaat opleveren. Opener kantoren bieden de meeste kans op een ideale werkomgeving. Hierbij moet wél aan alle randvoorwaarden qua functionaliteiten met comfort en beleving zijn voldaan. Vergaderen, concentratie werkplekken, overleg en bel plekken; het is een greep aan opties die aanwezig dienen te zijn.

Maar naast de fijne beleving van een open kantoor zijn er meer winstpunten te behalen met een goed doordacht plan. Denk daarbij aan duurzaamheid inpassen in je inrichtingsplannen. Doordat er een gezond binnenklimaat heerst zijn er geen vluchtige stoffen, weinig stof en veel zuurstof in de lucht.

Door met de gebruikers de keuzes voor het ontwerp te maken is betrokkenheid van de werknemers het grootst. Hiermee heb je tevens de grootste kans van slagen om het gedrag van mensen te veranderen, want 80% van het succes van een ander kantoor hangt daar van af.  En als het gedrag van werknemers op kantoor verandert dan gaat dat thuis ook gebeuren. lees verder onderstaand,

Plannen maken?!

op onze DLOG kun je iedere dag lezen over beleving van de gebouwde leef-omgeving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam
Wij geloven in een happiEoffice voor iedereen: je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! Dat doen we niet alleen maar samen met een aantal partijen. Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder. 

Voor de herbestemming van dit oude RABO bank filiaal hebben we in samenspraak met de nieuwe gebruikers een klusmiddag georganiseerd waarbij “oud rommel” een nieuw leven krijgt idvv een roomdivider…. Hiermee heeft een ieder meteen een plek voor zijn persoonlijke spulletjes.

FLEXIBEL KANTOOR GOED ÉN FUNEST VOOR PRODUCTIVITEIT

door Thijs Baas, bron bnr.nl

‘Afgelopen twee jaar is de productiviteit bij Deloitte omhoog gegaan’

Het nieuwe werken kan zeker gebaat zijn bij flexibele werkplekken. Maar… dan moeten mensen wel aangespoord worden om zo af en toe werkelijk van plek te wisselen. Flexplekken zónder uitwijkmogelijkheden – vaak ingegeven door de drift om kosten te besparen – zijn rampzalig voor de productiviteit., komt naar voren uit een inventaristatie van BNR Werkverkenners.

lees verder bij de bron

 

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: