gelukkig zijn we niet de enige

(op onze blog kun je ieder dag lezen over beleving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam)

Remontabel bouwen in opdracht van de wensen van de klant: goed dat er meer mensen in het vak er zo over denken. Onderstaand artikel verteld over een techneut met een visie…Architecten zijn vaak te veel met de buitenkant bezig en hebben te weinig aandacht voor de wensen van de gebruikers aan de binnenkant maar zijn onmisbaar voor het overzicht en een goede balans in het proces. Een proces waarbij de aannemer steeds vroegtijdiger aanschuift aan tafel.

Plannen maken…?!

Wil jij graag een visie die integraal wordt meegenomen in de ontwerpplannen? Wij kunnen een ander licht op je plannen werpen door te helpen bij het implementeren ervan in je verbouw en interieur plannen voor je woning , kantoor  of andersoortige ruimte met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibliteit, goede acoustiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard.  

Mastermate view 1

Voor dit magazijn wat naar kantoor is getransformeerd was zowel de daglichttoetreding als de hoeveelheid kunstlicht essentieel; hier de kunstlichtsimulatie. Veelsoortige werkplekken moeten uiteraard wel allemaal prettige plekken zijn.

Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder met het maken van plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe je door in te zetten op duurzame huisvesting je optimaal kunt voelen….. en het levert nog geld op ook! 

Like, deel of commentaar….graag!!

Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

568d89a7740bb

“De aannemer schuift steeds eerder aan tafel, maar een architect is onmisbaar voor het overzicht en de integraliteit”

RenovatieProfs spreekt met professionals uit de renovatiebranche. Deze week vijf minuten met Joost Heijnis, projectleider bij het architectenbureau van Cepezed en voorzitter van Booosting.

Hoe werd je getrokken door het vak?
“Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor techniek, was altijd aan het knutselen en tekenen. Ik dacht lange tijd dat ik auto’s wilde gaan ontwerpen, maar ben toch Bouwkunde gaan studeren. Architectuur is niet mijn afstudeerrichting geworden, ik was namelijk teleurgesteld in de manier van lesgeven daarover. Ik vond dat er te weinig rekening werd gehouden met de bouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van een ontwerp. Ik heb me daarom gefocust op bouwtechnologie en productontwikkeling. Door een duwtje van mijn professor ben ik uiteindelijk toch bij een architectenbureau terecht gekomen, en daar zit ik nog steeds.”

Wat is het doel dat je nastreeft in je werk?
“Het klinkt afgezaagd, maar ik wil het beste gebouw maken voor de gebruiker. Om dit doel te bereiken moet je willen weten wat de gebruiker precies wil. Een laboratorium ontwerpen is heel anders dan een woonhuis. Je moet je afvragen: wat houdt de gebruikers bezig, wat doen ze dagelijks, waarom willen ze uit het oude gebouw? Opdrachtgevers vinden het vaak moeilijk om dat te benoemen.
Bij Cepezed willen we alles begrijpen en alles in de hand hebben. Dat wordt niet overal gedaan: in de afgelopen 5 tot 10 jaar hebben architecten hun plannen steeds minder ver uitgewerkt, de aannemer komt steeds eerder aan tafel. Dat is niet per se erg, maar soms wordt vergeten hoe belangrijk een architect is; de architect heeft het overzicht en dat helpt om een goed afgestemd gebouw te leveren.”

Wat zijn volgens jou trends binnen de branche?
“De circulaire economie doet zijn intrede. Dan heb ik het niet alleen over demontabel bouwen, maar over remontabel of circulair bouwen. Dat betekent dat een gebouw voor meerdere doeleinden ontwikkeld wordt, of de componenten ontworpen zijn op hergebruik.”

De tijdelijke rechtbank in Amsterdam, waar je aan mee hebt gewerkt, is daar een goed voorbeeld van…
“Dat klopt, dat is een gebouw dat tijdelijk gebruikt wordt. Het zal niet worden gesloopt, maar uit elkaar gehaald worden. Het is de bedoeling dat het dan ergens anders neergezet zal worden en een andere functie krijgt.

Je gaat over de tijdelijke rechtbank spreken tijdens de beurs Gevel 2016. Hoe belangrijk is een gevel voor een gebouw?
“Het is de huid van een gebouw, die moet alles kunnen. Een gevel moet wind en kou buiten houden, maar soms ook frisse lucht doorlaten. Hij moet licht doorlaten, maar er moet ook worden nagedacht over zonwering. En dan hebben we het nog niet over de esthetische eisen. Een complex geheel dus.  Tenslotte  moet een gevel passen bij de bestemming van een gebouw. Een rechtbank moet bijvoorbeeld sober zijn en betrouwbaar, veilig en neutraal overkomen.”

Wordt een gevel vaak onderschat?
“Veel architecten beginnen met het ontwerpen van de gevel. Ze willen dat deze goed en mooi is. Maar soms vraag je je af of ze zich wel verdiepen in de wensen van de gebruikers.”

Redactie RenovatieProfs

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: