herontwikkeling Utrecht

Het is me niet geheel duidelijk of het hier om een transformatie gaat maar het ziet er meer uit als een inbreiding in de stad. Inbreiding en verdichting zijn op zich positief, het betreft hier een wel erg traditioneel ontwerp met weinig ruimte voor ontmoeting, geen inbreiding groen en zonder combinatie van functies.

333442

Terwijl er nu juist steeds meer geluiden op gaan dat een goed ontwerp vaak doorslaggevend is voor al dan geen doorgang en borging gebruik in de tijd (duurzaamheid)nota bene geluiden die uit dezelfde stad afkomstig zijn……voor de nuance beiden artikelen onderstaand:

In opdracht van het Utrechtshuys is een ontwerp gemaakt voor een 25-tal kleinschalige appartementen in het centrum van Utrecht op een hoek van twee straten.Het gebouw volgt de contouren van het planologische bouwvlak. Aan de ene zijde wordt de hoofdmassa verbonden met de gemeenschappelijke buitenbergingen. Het gebied tussen de bouwmassa en het overpad voorziet in een gemeenschappelijke buitenruimte en individuele tuinen van een aantal woningen op de begane grond. De hoek van het gebouw wordt ingesneden waardoor een verbijzondering ontstaat.

Oordeel zelf bij de bron architectenweb.nl, ik ben benieuwd naar je mening

‘Het ontwerp van een gebouw geeft vaker dan voorheen de doorslag bij de beslissing om in gebiedsontwikkeling te investeren,’ vertelt Jeroen van der Kruit (senior planeconoom bij de gemeente Utrecht). ‘De investeringsbeslissing komt mede tot stand op basis van de grondwaarde, die is opgenomen in de grondexploitatiebegroting.‘ Een goed ontworpen gebouw creëert ook grondwaarde, door kostenbesparing tijdens de bouw of het verhogen van de waarde van het gebouw. Het denken in waardecreatie – in financiële zin – sluit aan bij de denkwereld van de investeerders in grond en vastgoed. Dat maakt kennis van grondexploitatie en van de manier waarop investeringsbeslissingen gemaakt worden, belangrijk.’bron architectuur.nl

 

 

Door losse onderdelen samen te smelten tot één (entree, verblijfsruimte, wachtruimte, tuin) geheel draagt dit er toe bij dat het gebouw de unieke onderschijdende uitstraling krijgt waar je als eigenaar het verschil mee kunt maken voor de gebruiker.

Wij kunnen je hierin bijstaan om meubels en bouwkundige ingrepen in dienst te stellen van je uitstraling. Ben je benieuwd of wij deze kunst verstaan en ook voor jouw plan kunnen toepassen? Kijk op om verder te lezen hoe wij werken (altijd van binnen naar buiten en vcvs) of neem contact op, we helpen je graag verder met plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe jij je steentje kunt bijdragen door je duurzame huisvesting als bedrijfsmiddel in te zetten of beter/ je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook!

Like, deel of commentaar….graag!!

Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

Het Nieuwe Ontmoeten deel I trappen

functies-samenbrengen-voor-meer-reuring

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: