Het Nieuwe Ontmoeten deel II entree

Bij het nieuwe werken gaat het steeds minder om werken als wel hoe fasciliteer je als werkgever dat de werknemers elkaar kunnen vinden om kennis uit te wisselen. Dit is een verschijnsel wat je ook in de andere takken van inrichting vaker tegenkomt: ontmoet elkaar en zorg voor reuring! Daarmee worden plekken als het koffieapparaat belangrijker, immers daar komt iedereen een aantal keren per dag om wat te halen. Zo zijn er meer strategische plekken in een kantoor maar ook in utiliteitsgebouwen.

Vandaag als tweede een bouwkundig onderdeel: de entree van een gebouw. Dit vormt een steeds wezenlijker onderdeel om kansen te creeeren om elkaar te ontmoeten:

Voorbeeld 1 ; in het ziekenhuis (bron de archtitect)

 

 

Het aanzicht van het Voorbeeld Havenziekenhuis Rotterdam is ingrijpend veranderd. De grote draaideur die sinds de jaren negentig de entree vormde naar het ziekenhuis is vervangen door een glazen, ruime en eigentijdse seniorvriendelijke entree met een verbinding naar de overkapping van de Spoedeisende Hulp. De belijning van de entree volgt de contouren van het ziekenhuis met de karakteristieke boegpunt, waarin zich het auditorium bevindt.
De nieuwe hoofdingang is een plek waar jaarlijks ruim 1 miljoen patiënten, bezoekers en medewerkers passeren. Des te belangrijker dat de doorstroom bij de entree goed geregeld is. Wie de oude situatie ter plekke kende, ervaart nu bij de entree meteen de metamorfose. De ruimte oogt ruimer en lichter. Het glas is voorzien van een print met de skyline van Rotterdam.

Voorbeeld 2; op school

Door trap direct achter de entree deur te plaatsen, bevindt zich de reuring direct bij binnenkomst m.a.g. langer ophouden en meer kans tot ontmoeten

 

Voorbeeld 3; op kantoor in de kantine/ flexplek

Door direct achter de deur een flexplek  te situeren hebben bezoekers en werknemers de kans elkaar rustig te spreken/ samen te werken/  etc. etc. in een optimale setting. Door dit niet weg te stoppen in een aparte ruimte is de kans dat andere aanhaken optimaal.

DSC_0019-748x360

 

Door direct achter het tochtportaal de wachtruimte, ontmoetingsruimte, en de balie tbv info te situeren hebben bezoekers en werknemers de kans elkaar rustig te spreken onder het genot van een kopje koffie. Laat het zien en stop het niet weg achter een deur, akoestiek kan altijd geoptimaliseerd worden.

03

Voorbeeld 4 Park met een kantoor, Uitvaartcentrum en een archief zonder entree……Een kerk, tuin en publiek terrein in elkaar tracht over te laten gaan….eigenlijk de entree zo min mogelijk aanwezig laten zijn, om op deze wijze mensen meer te betrekken en uiteindelijk gewoonweg te laten ontmoeten. 

De Kort Van Schaik Van Noten

Voorbeeld 5 fietstation. Dit fietsstation van Deense hand heeft eigenlijk geen entree maar heeft door zijn vorm en functie alles in zijn DNA om mensen met elkaar in ontmoeting te laten komen.

Screenshot_2014-11-08-20-26-51

Voorbeeld 6: Paviljoens in erfgoed. Door paviljoens in een parklandschap te plaatsen is de ultieme geslotenheid van de oorspronkelijke bebouwing (bunkers) icm een doorlopende grasvlak in een nieuw gebouwd paviljoen een prachtige manier om de entree en de verblijfsruimten met elkaar te verbinden

01

Inspiratie: Groen maakt mensen blij maar kan ook verleiden om ergens langer te blijven of naar toe te gaan. Door een semi openbare entree in het groen kan een gebouw een ideale plek voor ontmoeting bieden.

polen in bos

Door losse onderdelen samen te smelten tot één (entree, verblijfsruimte, wachtruimte) geheel draagt dit er toe bij dat het gebouw de unieke onderschijdende uitstraling krijgt waar je als werkgever het verschil mee kunt maken voor de gebruiker.

Wij kunnen je hierin bijstaan om meubels en bouwkundige ingrepen in dienst te stellen van je uitstraling. Ben je benieuwd of wij deze kunst verstaan en ook voor jouw plan kunnen toepassen? Kijk op om verder te lezen hoe wij werken (altijd van binnen naar buiten en vcvs) of neem contact op, we helpen je graag verder met plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe jij je steentje kunt bijdragen door je duurzame huisvesting als bedrijfsmiddel in te zetten of beter/ je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook!

Like, deel of commentaar….graag!!

Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

Het Nieuwe Ontmoeten deel I trappen

functies-samenbrengen-voor-meer-reuring

 

 

 

 

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: