Het werkt…

Onderstaand, dit maal een Nederlands onderzoek waaruit blijkt dat kantoren anders moeten worden ingericht. Niet alleen ter verbetering voor het personeel maar uiteindelijk ook van het bedrijfsresultaat. Opener kantoren bieden de kans op een ideale werkomgeving als aan alle randvoorwaarden qua functionaliteiten met comfort en beleving is voldaan. Vergaderen, concentratie werkplekken, overleg en bel plekken; het is een greep aan opties die aanwezig dienen te zijn. Maar naast het open kantoor zijn er meer winstpunten te behalen, zie onderstaande vijf punten…plus nog twee heel wezenlijke punten. Eén ding kunnen we je beloven, het werkt…

Plannen maken…een zesde en zevende punt?!

op onze DLOG kun je iedere dag lezen over beleving van de gebouwde leef-omgeving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam
Wij hebben een proces ontwikkeld waarin naast een duurzame huisvesting( 6: gezonde lucht door weinig tot geen vluchtige stoffen in de ruimte) ook bottum up de keuzes voor het ontwerp gemaakt worden  (7 : betrokkenheid van de werknemers een gegeven is). Wij geloven in een HappiEoffice voor iedereen: je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! Dat doen we niet alleen maar samen met een aantal partijen. Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder. 

Waarom nog een receptioniste en niet een meldpunt, of toch beter wel een persoonlijk welkom voor iedere bezoeker: keuzes die je als bedrijf van iedere schaalgrootte samen kunt maken.

Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

wat-op-kantoor-geldt-geldt-ook-ruimtes-er

creatieve-werkomgevingen

bank-ziet-kans-kantoorverduurzaming

9-werknemers-betrokken

workout en beweeg richting

als-je-mensen-op-kantoor-zich-goed-wilt-laten-voelen

belgen-stress-en-4-tips

geluk-het-nieuwe-businessmodel

minder-consumptie-en-meer-vrij-tijd

het-nieuwe-werken-voorbij

lets-play-doe-je-mee

voetbalflat

De 5 factoren van een gezond kantoor (waardoor prestaties met 10% verbeteren)

bron fmm.nl

Mensen functioneren en presteren gemiddeld 10 procent beter in een gezonde, inspirerende werkomgeving zo blijkt uit onderzoek van Universiteit Twente en internationaal huisvestings- en vastgoedadviseur CBRE. Zij onderzochten wat meer planten, gezondere voeding, aangepaste verlichting, mentale balansmomenten en meer bewegen op de werkvloer voor invloed hebben.

Tijdens een periode van 7 maanden is op het Amsterdamse hoofdkantoor van CBRE onderzoek uitgevoerd. 124 Medewerkers hebben deelgenomen aan deze multidisciplinaire studie.
Tijdens een periode van 2 maanden werd data verzameld zonder verandering (‘gewone situatie’), daarna werd gedurende 5 maanden iedere maand een element aangepast. Een deel van de werkplekken werd onder andere ingericht met meer groen, circadiaanse verlichting (aan de biologische klok aangepaste verlichting) en de deelnemers werden gestimuleerd om meer te bewegen, te ontspannen, gezonder te eten en minder koffie te drinken. De effecten hiervan op de prestaties van medewerkers overstegen alle verwachtingen aldus het onderzoeksteam. Alle experimenten lieten een verbetering in prestaties zien in de gezondere werkomgeving. Naast deze experimenten werden ook overige methodieken gebruikt: dagelijkse vragenlijsten, 1-op-1 interviews en activity trackers.

Relevantie

De veranderingen die in de kantooromgeving gedaan zijn hebben een positief effect op het welzijn van de werknemer. Gezond kunnen leven op kantoor geeft hen een goed gevoel en dit blijkt van positieve invloed te zijn op hun effectiviteit.

Sneeuwbaleffect

Een onverwacht, maar welkom gevolg van het onderzoek: deelnemers namen hun gezonde gewoontes ook mee naar huis. Onderzoeker Elizabeth C. Nelson van de Universiteit Twente spreekt van een sneeuwbaleffect: “Het onderzoek werkte aanstekelijk. Deelnemers dronken niet alleen meer water op kantoor, maar kozen ook thuis voor water met fruit in plaats van frisdrank of koffie. De invloed van het onderzoek was zo krachtig. De gezonde aanpassingen beïnvloedden niet alleen de uren op werk, maar ook die daarbuiten en ook partners en kinderen van de deelnemers werden enthousiast.”

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: