Laat ons licht erop schijnen

Foto’s architectenweb schetsontwerp van de nieuwe entree door Kisho Kurokawa Architect and Associates/  uitwerking Hans van Heeswijk Architecten

De nieuwe entree van het van Gogh museum: een gat in de vloer waar de bezoekers van het museum plein als het ware vanzelf in wordne  gezogen…….of een gemiste kans waar slecht over na gedacht is? Enige gelijkenis met het dertig jaar geleden toegevoegde entree partij bij het louvre is er wel (gat in de grond, glazen dak, ondergrondse ontsluiting) maar daar zit met het omliggende park meer wisselwerking tussen de bezoeker en de passant, zodat het ontmoeten van mensen bovengronds meer ruimte krijgt, maar kijk vooral zelf entree van gogh.

Wij staan plannen waarin de ontmoeting op diverse manieren vorm wordt gegeven voor. Ietwat zuidelijker op de kaart is er in R’dam rond het NAI is een hele museum enclave ontstaan waarbij zelfs een stadszwemvijver in de plannen is opgenomen. Die veelzijdigheid aan gebruik maakt nou net het verschil om op een laagdrempelige wijze mensen mogelijk met kunst in contact te brengen en dat ultieme doel hebben ze in R’dam blijkbaar beter in beeld dan in  A’dam. Want zeg nou zelf, even de “aardappeleters” spotten na wat baantjes te hebben getrokken klinkt best aanlokkelijk…

Plannen maken…?!

Wil jij graag een visie die integraal wordt meegenomen in de ontwerpplannen? Wij kunnen een ander licht op je plannen werpen door te helpen bij het implementeren ervan in je verbouw en interieur plannen voor je woning , kantoor  of andersoortige ruimte met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibliteit, goede acoustiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard.  

Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder met het maken van plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe jij je steentje kan bijdragen door in te zetten op duurzame huisvesting om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! 

jouw Share of like voor deze post is van harte welkom, bij voorbaat dank daar voor!

 

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: