Lichtconcept Onderdoorgang

Licht installatie

Lichtarchitect Har Hollands heeft in opdracht van de gemeente Eindhoven een lichtconcept ontworpen voor de onderdoorgang van de Meerenakkerweg en de A2.

Lichtinstallatie

De onderdoorgang maakt deel uit van het primaire fietsnetwerk in Eindhoven. De installatie ‘In-Druk’ bestaat uit witte en dynamische, blauwe led-verlichting en zorgt voor een bijzondere uitstraling. De lichtinstallatie moet ervoor zorgen dat fietsers en voetgangers zich in de onderdoorgang veilig voelen.

Het ontwerp van Har Hollands kreeg de beste beoordeling, nadat de gemeente in 2012 aan 3 Eindhovense lichtarchitecten gevraagd had om een voorstel te doen voor een lichtontwerp. Har Hollands ontwierp eerder in Eindhoven het iconische Lichtviaduct over de A2 bij de High tech Campus en de verlichte fabrieksschoorsteen op Strijp-S.

International Year of Light

De onthulling komt op een goed moment omdat het jaar 2015 door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot ‘International Year of Light and Light-based Technologies’. De VN wil hiermee aandacht vragen voor het feit dat licht niet meer weg te denken is uit ons bestaan en op een duurzame manier alles en iedereen verbindt.

Bekijk hier de trailer Year of Light 2015

Doordat ruimtes interactiever worden is spelen met verlichting dé manier om keer op keer de gebruiker ervan een persoonlijke beleving mee te geven. Zo ziet de toekomst van bouwen er misschien toch weer anders uit als het simpelweg standariseren ervan.  Met het inrichten van openbare ruimtes met een hoge inpassing van multifunctionaliteit en diversiteit is een ontwikkeling ingezet die ook steeds meer bedrijven en instellingen omarmen. Reuring creeeren is de sleutel tot succes. Levendigheid zorgt naast zichtbaarheid ook voor geborgenheid alsook een gevoel van veiligheid.

Wil jij graag noviteiten terug zien in je bouwplannen. Wij kunnen je helpen bij het implementeren ervan in je (ver)bouw en interieur plannen en tevens meer beleving en comfort toe te voegen waarbij duurzaamheid, goede acoustiek en gezond materiaalgebruik de standaard zijn.  Slim aangestuurde verlichting zal hierbij een belangrijkere rol in innovatieve bouwplannen spelen. Voor tijdelijke invulling staan we je eveneens graag bij met plannen om een mooiere leefomgeving te maken, want uiteindelijk draagt een mooiere omgeving ook bij aan een blijer en gezonder mens, ben je benieuwd naar onze ideeën? Neem contact met ons op. Omdat licht zo’n belangrijk inrichtingselement kan vormen werken wij op dit terrein samen: maxxia.nl.

Like, deel of commentaar….graag!!

Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

aanpassen-van-leegstand

initiatief-van-nieuwe-manieren-om-tot-ontwikkeling-te-komen

de-stad-als-totaalbeleving

 architects-wor…-of-filmmakers

Meer interesse om je woning onder de loep te nemen. Misschien is het maken van een duurzaam schetsplan iets voor jou immers ook voor thuis geldt; een mens wordt gelukkiger omgeven door luxe en comfort!

 

 

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: