O, OH DEN HAAG

(op onze blog kun je ieder dag lezen over beleving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam)

Twee sporen beleid: succeskantoren bevinden zich of op heel goed bereikbare locaties of worden multifunctionele gebouwen. Dat is de uitkomst van een onderzoek wat men in Den Haag heeft laten doen naar de kantoren waar veel vraag naar is. Een les die ook voor andere regio’s interessant kan zijn. Op het succes van de eerste categorie heb je als ontwerper weinig invloed, behalve een goed functionerend interieur te maken. De tweede is uitdagender omdat het veel verder gaat, het leven bestaat niet uit werken of wonen maar uit veel meer zaken die prima naast elkaar in een wijk/ gebouw kunnen plaatsvinden. Bij deze kantoren die vaak bestaan uit transformatie(s) van bestaande gebouwen, soms aangevuld met nieuwe zaken waar vanuit de gebruiker behoefte aan is, kun je zien dat er grote aandacht is aan de beleving rondom zo’n gebouw, zo ook in onderstaand artikel.

Succes verzekerd lijkt haast  dat het ontmoeten van mensen centraal moet worden gesteld om het succes van een tweede ronde van een gebouw een kans te geven en in de toekomst leegstand te voorkomen. Dit verkrijg je door inpassing van een eisenprogramma van de (toekomstig) gebruikers en bouw je van meet af aan voor happy users. 

Restauratie en herbestemming van leegstand hebben een positief effect op financieel, economisch en maatschappelijk vlak, en voorkomt het ontstaan van blinde vlekken in een wijk.

Plannen maken…?!

Wil jij graag een visie die integraal wordt meegenomen in de ontwerpplannen? Wij kunnen een ander licht op je plannen werpen door te helpen bij het implementeren ervan in je verbouw en interieur plannen voor je woning , kantoor  of andersoortige ruimte met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibliteit, goede acoustiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard.  

Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder met het maken van plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe je door in te zetten op duurzame huisvesting je optimaal kunt voelen….. en het levert nog geld op ook! 

Like, deel of commentaar….graag!!

Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

c2ba6b9b-9d80-4004-902a-459080d228f8_Beatrixlaan

bron beeld www.denhaag.nl

Beste kantorenwijk Den Haag steeds minder alleen werklocatie

BRON VASTGOEDJOURNAAL

Wellicht zit er een les in voor de Amsterdamse Zuidas die met hetzelfde proces bezig is. CBRE analyseert de transitie van de ‘Central Business District’ van Den Haag naar een multifunctionele locatie. Inclusief rapport:

Den Haag Central Business District wint aan functionaliteit: volledig rapport

 

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: