Ode aan de grot(woning)

Hoe minder materiaal je gebruikt hoe duurzamer een voorwerp is. Eerder kon je hier al eens lezen over stoelen die groeien aan de bomen en verder niet gelijmd of anders bewerkt hoeven worden:

Groeistoelen, briljant!

Het onderstaande artikel verteld over een mooi initiatief om te bouwen in een berg ipv er op. Fantastisch uitzicht over Toscane, een gevoel van geborgenheid en een slimme opzet icm terrassen. Allemaal mooi maar nog wel volgens klassiek denken tot stand gekomen. Wat nou als je gewoon aan de slag gaat met graven in de grond direct onder je, en je graaft je eigen woning, duurt ongeveer een jaar maar dan heb je ook wat (ca. miljoen $ waard, zie filmpje) click op de onderstaande foto… 

Afbeeldingsresultaat voor bewoonde grot

een fijne avond alvast!

Dit resort in Italië is ode aan de prehistorische grotwoning

bron: www.stedebouwarchitectuur.nl

Binnenkort starten 70F architecture en Le Ville di Trevinano met de bouw van een earth-sheltered boutique resort in een van Italië’s mooiste natuurgebieden.

Het boutique resort is gesitueerd op de west- en oosthelling van een heuvel, uitkijkend over het prachtige Toscane en de Monte Rufeno. Het gaat bestaan uit tien gebouwen: een privé villa, acht boutique resort villa’s en een ontvangstgebouw. Alle villa’s komen ín de heuvel te liggen. Onder de grond dus. Alleen het ontvangstgebouw komt bovenop de heuvel te staan. De Cor-Ten stalen bekleding hiervan blendt perfect met de omgeving.

Panoramaview

De moderne villa’s hebben elk een lang, ondiep volume waardoor een panoramaview ontstaat. Bijkomend voordeel is dat er niet diep in de berg gegraven hoeft te worden en dat er geen donkere plekken achterin de woningen ontstaan. Het interieur kent een strakke belijning en een inwendig hoogteverschil zorgt voor een nog betere beleving van het panorama door de gehele woning heen.

 


Credit: 70F

 

De privéterrassen met zwemvijvers liggen allemaal iets lager dan de villa’s. Hierdoor hebben de terrassen maximale zon en kijk je van binnen over de terrassen heen naar de spectaculaire, Toscaanse heuvels.

Lokale grondstoffen

De materialisatie van het exterieur van het resort is terughoudend en alle grondstoffen zijn, met uitzondering van het Cor-Ten staal, lokaal gewonnen. De interieurs zijn ingetogen en vol warme tinten, beton en hout. De keukens en kastenwanden zijn integraal onderdeel van het interieur.

 

Nog een klein aantal boutique villa’s is te koop. De ontwikkelaar van het resort biedt kopers een totaalpakket aan met onderhoud en verhuur in de perioden dat de eigenaars niet in Italië zijn.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: