Oud en nieuw

op onze BLOG kun je iedere dag lezen over beleving van de gebouwde leef-omgeving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam

Nieuwe manieren zoeken om tot ontwikkeling te komen van oude panden die het moeite van behouden waard zijn. Gemeente, architect/ projectontwikkelaar en de toekomstig gebruiker hebben samen de handen in één geslagen om de oude militaire stallen in Ede nieuw leven in te blazen. Mooi gegeven hierbij is dat er een grote mate van inspraak is vanuit de toekomstig gebruikers….

Zelf plannen maken…?!

thumbs_cam23c-4545x3240-doorsnedepersp-6m

Voor Veghels buiten hebben we deze loft boerderij gemaakt waarbij mensen zelf hun indeling kunnen bepalen

Vind je het lastig om zelf plannen voor je (ver)bouw(ing) te maken of heb je geen tijd? Ben jij geïnteresseerd om eens buiten de gebaande paden naar je plannen te kijken en wil sparren hoe jouw huisvesting future proof is maar wel sfeervol? Wij kunnen je helpen bij het implementeren ervan door samen naar je (ver)bouw en interieur plannen voor je woning , kantoor , andersoortige ruimte of op wijk niveau te kijken voor meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibiliteit, goede akoestiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard. Je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! Kijk op of neem contact op, we helpen je graag en goed verder. 

Eerdere post die je misschien interessant vindt:

creativiteit-herbestemmen-frequenter-beeld

JOUW LIKE OF SHARE IS WELKOM, maak er een mooie week van!

Oude stallen Kazerneterrein Ede worden woon-werkpanden

bron de architect

 architectimage-largethumbnail (5)

In Ede, op de historische kazerneterreinen, worden binnenkort voormalige paardenstallen getransformeerd tot onder andere woon-werkpanden. Xander Arets (Arets Ontwikkeling) zal een stal herontwikkelen tot acht woningen. De indeling van deze woning is door de koper helemaal zelf te bepalen.

De stallen, gelegen op het kazerneterrein Maurits noord, werden ruim honderd jaar geleden gebouwd om de paarden van het eerste regiment Huzaren te ‘huisvesten’. Toen de gemeente in 2011 eigenaar werd van de kazerneterreinen werd in eerste instantie gedacht aan het slopen van de stallen. Maar er kwamen al snel initiatieven van mensen die hier een nieuwe bestemming voor wisten te maken, waardoor deze plannen snel van tafel werden geveegd. Nu vormen de stallen samen met de Arthur Koolkazerne en Van Essen kazerne een historisch onderdeel van Maurits noord.

architectimage-extralargethumnail (31)

(Loft)woningen

Architect Xander Arets koopt stal 25 van de gemeente Ede. In deze ruimte komen acht woningen die naar eigen inzicht ontworpen kunnen worden. Kopers krijgen de mogelijkheid om de woning casco gerenoveerd te kopen en samen met architect Xander Arets de binnenruimte te ontwerpen. Daarna is er de keuze om zelf de woning af te bouwen of door de aannemer die ook het casco gaat renoveren. Een vide, een loftachtige ruimte of een bedrijfsruimte aan huis, de koper bepaalt. Iedere woning krijgt een tuin op het westen. Naar verwachting gaan de woningen deze maand al in verkoop.

Herontwikkeling

Wethouder Johan Weijland: “De gemeente Ede heeft samen met initiatiefnemers veel energie gestoken in de herontwikkeling van de oude paardenstallen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in schitterende plannen waarbij historische details en de eenheid en uitstraling van de stallen behouden blijven.” Zo zullen oude elementen, zoals de staldeuren en het houtwerk op de koppen van de gevels, weer worden teruggebracht. Ook de grote garagedeuren komen deels weer terug. Het kleurenschema van vroeger, dat ook zichtbaar zal worden bij de Arthur Koolkazerne en van Essenkazerne wordt terug gebracht. Het open karakter van de pleintjes tussen de stallen zullen ook na de renovatie open blijven. Zo ontstaat er een levendige buurt.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: