Proficiat; hoogste BREEAM-NL score ooit voor een opgeleverd gebouw

We zijn er van overtuigd dat we in Nederland met de volgens Google 20.000.000 m² leegstand genoeg bebouwde omgeving hebben om ons op te richten om slim her te bestemmen of te upgraden naar de standaard en wensen van deze tijd. Nieuwbouw zou sporadisch voor moeten komen. Maar als het noodzaak is dan is het wel goed dat er gebruik gemaakt wordt van een mooie ontwikkeling in duurzaam bouwen en inrichten: het Breeam-certificaat. Hierin wordt zowel bij nieuwbouw als renovatie gekeken naar de herkomst van materialen maar ook naar de toepasbaarheid in de toekomst. Een ingewikkeld en kostbaar proces wat zeker een bijdrage levert in de slag om een duurzamere maatschappij.
Voor dergelijke certificering zoeken wij met de opdrachtgever(s) de samenwerking op met partners, wij ontwerpen vaak vanuit een bouwteam met kennisdeling en afstemming op elkaars disciplines met als uitgangspunt het bestaande. Benieuwd naar onze werkwijze, neem contact op, we vertellen je graag meer. lees verder…..

Dok Vast behaalt hoogste BREEAM-NL score ooit voor een opgeleverd gebouw

Aldus architectenweb

Het distributiecentrum van ontwikkelaar en belegger Dok Vast op bedrijventerrein Vossenberg II in Tilburg mag zich het meest duurzame distributiecentrum van Nederland noemen. De Dutch Green Building Council heeft Dok Vast, na gebouwcontroles door assessor ing. Esther Ruijgvoorn, eind april het 5 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat (Outstanding) toegekend voor het uiterst duurzame pand, met de hoogste score ooit behaald (91,17 procent).

Het ontwerpcertificaat werd in december vorig jaar al uitgereikt. Habeon Architecten tekende voor het ontwerp, Bouwbedrijf Heembouw is verantwoordelijk voor de uitvoering van de bouw.

BREEAM-NL is het meest toegepaste certificeringssysteem voor duurzaam bouwen van ons land en de beoordelingsmethode die de duurzaamheidsprestatie van gebouwen bepaalt. Het certificaat ‘Outstanding’ is de hoogst mogelijke kwalificatie (vijf sterren), die slechts twee keer eerder in Nederland is toegekend. Jos Klanderman, Managing Director van Dok Vast, is dan ook zeer verheugd met de toekenning van beide certificaten: ‘We hebben hier samen met alle bouwpartners, met Heembouw en Habeon Architecten voorop, een geweldige prestatie geleverd. Het meest duurzame DC van Nederland, met een BREEAM-NL Outstanding kwalificatie voor zowel ontwerp als realisatie. En omdat onze klant aan een uitdagende deadline gebonden was, werd dit ook nog eens in een recordtijd van 22 weken gerealiseerd. Prachtig om te zien waar je met elkaar toe in staat bent.’

Bijzondere prestatie
Het grootste gedeelte van het distributiecentrum van ongeveer 45.000 m2 wordt inmiddels door DB Schenker/Nokia Siemens Networks in gebruik genomen. In het distributiecentrum is onder meer gebruik gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende LED-verlichting, driedubbel isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken en het toepassen van een warmtepomp. Tevens is het dak geschikt gemaakt om in de toekomst 40.000 m2 zonnepanelen te plaatsen. Naast de duurzaamheidsprestatie werd er nog een andere bijzondere prestatie geleverd: binnen een tijdsbestek van slechts 3 maanden moest de 1e fase van 20.000 m2 warehouse worden gerealiseerd.

Meer informatie
www.dgbc.nl

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: