bron beeld header www.dearchitect.nl

Raar maar waar: terras op frisse school ….

op onze BLOG kun je iedere dag lezen over beleving van de gebouwde leef-omgeving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam

 In Amsterdam is een frisse school gebouwd. Je zou zeggen dat iedereen zijn kinderen graag naar een school doet waar het fris is maar hier is de term echt apart aangegeven met bovendien een groot dakterras er boven op.  Mooie ontwikkeling en ook nog eens een publieksprijs gewonnen. Toch is het vreemd dat dit soort ideeen niet veel eerder grootschalig overgenomen zijn, want in Amsterdam is op nog geen 3 kilometer afstand in de jaren 30(vorige eeuw) een heuse buitenschool neergezet die na een renovatie anno 2017 nog steeds prima functioneert. Niet alleen een terras maar ieder lokaal wat ruime hoeveelheid lucht en licht binnen krijgt.! Bijzonder dat dingen zo naast elkaar kunnen lopen… 

Zelf plannen maken…?!

  • Vind je het lastig om zelf plannen voor je (ver)bouw(ing) te maken of heb je geen tijd?
  • Ben jij geïnteresseerd om eens buiten de gebaande paden naar je plannen te kijken en wil sparren hoe jouw huisvesting future proof is maar wel sfeervol? 
  • Zoek je een invulling voor je vastgoed maar mis je concrete handvatten?

ontwerp voor een lagere school waarbij de aan de buitenzijde bedachte speelpleinen naadloos overgaan in de inrichting (van de gemengde boven & onderbouw)

Wij kunnen je helpen door samen naar je (ver)bouw en interieur plannen voor je woning , kantoor of  andersoortige ruimte  (op wijk niveau) te kijken met meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibiliteit, goede akoestiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard. Je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! Kijk op of neem contact op, we helpen je graag en goed verder. 

Stuur het vooral door of geef dit bericht een like! 

Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

elastisch-ontwerpen

flexibel-bouwen-het-kan-echt

utrecht-goede-mix-key-bij-transformatie

schoolbanken-worden-relaxfauteuils

steeds-meer-schoollokalen-staan-leeg

deel-1-transformatie-tenzij-scholenbouwatlas

Maak er nog een mooie 2e helft van!

Restauratie Eerste Openluchtschool voor het Gezonde Kind

bron www.dearchitect.nl

bron beeld www.dearchitect.nl

De Openluchtschool in Amsterdam door Jan Duiker geldt als schoolvoorbeeld van Het Nieuwe Bouwen. Anno 2010 voldeed de school niet meer aan de eisen op het gebied van onderwijs, binnenklimaat, ventilatie en comfort. Ook was er sprake van achterstallig onderhoud en (bouw)technische gebreken. Het was daarnaast de wens om de monumentale kwaliteiten van de school weer zoveel mogelijk zichtbaar te maken, ook in het interieur.
Wessel de Jonge Architecten kreeg de opdracht om het gebouw binnen beperkte financiële kaders bouwtechnisch te restaureren en het binnenklimaat te verbeteren.De school werd in 1930 gesticht met het idee dat ook gezonde kinderen baat hebben bij lessen in de buitenlucht. Onderdeel van het complex is een poortgebouw uit 1932 dat toegang geeft tot het terrein. In de loop van de tijd zijn er diverse verbouwingen geweest. In 1955 zijn de gebouwen zorgvuldig gerenoveerd door architect Auke Komter, die voor Duiker gewerkt heeft. Sinds 1985 is het gebouw een Rijksmonument. Bij deze renovatie is de keuze gemaakt om de buitenkant te restaureren naar de renovatie van Komter uit 1955 en het interieur te inspireren op de oorspronkelijke ideeën van Duiker.

Groot dakterras op energieneutrale Frisse School

bron architectenweb.nl
Het 4e Gymnasium is de eerste energieneutrale Frisse School van Amsterdam.
Het uiterst duurzame gebouw won onlangs de Publieksprijs van de Nederlandse Bouwprijs en voldoet aan alle kwaliteiten waaraan een modern gymnasium behoort te voldoen. Het beschikt onder andere over reguliere leslokalen, faciliteiten voor culture en kunstzinnige vorming, een volwaardige sportzaal en een groot dakterras.
 
Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: