Tiny house op het water

 (op onze blog kun je ieder dag lezen over beleving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam)

Het concept is o zo leuk: de combinatie tussen een fraai bouwwerkje waar je de geborgenheid van een boomhut vindt, de mobiliteit van een boot en het comfort van je woning. Zoals het bij de tiny houses  niet in de eerste plaats gaat  over het feit het goedkoop is als aanleiding gevende gedachte maar echt om de beslotenheid van een zelf bedachte cocon te ervaren. Ik ben benieuwd of je dat voor dit idee ook zo ziet….

Plannen maken?

Wil je hulp om een ander licht op je plannen te werpen, waarbij duurzaamheid zowel in materiaal als gebruik (beleving) in je (ver)bouw en interieur plannen is opgenomen? Dit advies kun je ook inzetten voor je kantoor  of andersoortige ruimte waar meer beleving en comfort gewenst is. Duurzaamheid, flexibliteit, goede acoustiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard. Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder met het maken van plannen waarbij we je als meerwaarde laten zien hoe je door in te zetten op duurzame huisvesting je optimaal kunt voelen….. en het levert nog geld op ook! 

Like, deel of commentaar….graag!!

kluswoning-vult-hiaat-woningbouwmarkt

Een hutje op de hei is zo 2013…….mantelzorg doe je in de tuin!

Mini-woonboot door Daniel Durnin

Foto’s: Daniel Durnin

Ooit gedroomd van een eigen woonboot? Met het ontwerp van Daniel Durnin komt deze dichterbij, al is het misschien niet het ontwerp dat je voor ogen hebt. Durnin, afgestudeerd aan de Royal College of Art, maakte een woonboot in een formaat dat je meeneemt achter je fiets. Het is licht, klein en niet onbelangrijk, het drijft.

Het ‘Waterbed’ is opgevat als een tent op water. Door zijn kleine formaat is hij bedoeld voor een, hooguit twee, personen om te zitten of te liggen. Het onderkomen herbergt zelfs een kleine tafel om thee of snacks te maken.

 

architectimage-extralargethumnail (28) architectimage-extralargethumnail (27) architectimage-extralargethumnail (26)

 

Het idee ontstond bij de ontwerper door de overvloed van waterwegen in en rond Londen. Na een dag fietsen is het makkelijker om het bootje het water in te laten glijden dan het opzetten van een tent op het land. De muren van de micro-woonboot zijn gemaakt van gemakkelijk hanteerbaar canvas en oprolbare ramen.

 

 

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: