Tips voor je eigen luxe design

(op onze blog kun je iedere dag lezen over beleving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam)

De wereld moet verduurzamen op vele fronten, sommigen noemen dat kantelen anderen innoveren. Feit is dat luxe en duurzaamheid ogenschijnlijk niet erg goed te combineren zijn. Kijk naar auto’s: de meest luxe wagens zijn vaak ook de minst energie zuinige. Luxe appartementen beslaan meer ruimte maar ook de gebruikte materialen hebben veelal een laag eco gehalte.

Maar hoe moet het dan wel? De eerste stap begint met een plan. Hoe kom je tot een goed en tijdloos ontwerp, zie onderstaande tips. De vervolgstap is invulling te vinden met ecologische producten en materialen. Zie daarvoor oa elders op de DLog of neem contact op. En ook alvast een agenda tip… 

 

Plannen maken…?! Alvast wat tips,

 Hier wat tips om in je plannen op te nemen:

– je kunt het geld maar één keertje uitgeven dus werk met highlights en basic oplossingen( beter een dure lamp als eye catcher met goedkope spots eromheen dan andersom.)

© Photobalance Deze sierlijsten met een knipoog naar weleer bieden i.c.m. de lamp direct een luxe aanblik bij binnenkomst

-Beter een beetje vreemde dingen inzetten met een hoge impact op de ruimte(bijvoorbeeld het behang ook op het plafond plakken) dan overal knusse sfeermakers invoeren

© Photobalance
Een buitegewoon grote tafel van 4 meter in een relatief kleine ruimte

-Beter een spannend verlichtingsplan die een bepaald soort gedrag oplegt dan een vlak uitgelichte ruimte die voldoet aan de arbo norm.

-Mensen voelen zich beter als ze geprikkeld worden en niet iedere ruimte op elkaar lijkt. De knusse huiskamer mag best wat onderbelicht zijn als je op een zonning moment ook een ideaal plekje in je plannen opneemt waar je je lekker voelt…

Vind je het lastig om op deze manier rekening te houden met de mogelijkheden van een ruimte als je plannen aan het maken bent. Kom je er zelf niet uit, voor een goed plan of tips, neem gerust contact op!

Wij kunnen een ander licht op je plannen werpen door samen naar je (ver)bouw en interieur plannen voor je woning , kantoor , andersoortige ruimte of op wijk niveau te kijken voor meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibiliteit, goede akoestiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard.

Like, deel of commentaar….graag!! 

Eerdere posts die je misschien interessant vindt:

duurzaam-is-niet-aantrekkelijk-luxe-en-comfort-wil-men-een-stukje-beleving

transformatie-van-kantoor-naar-luxe-appartement-komt-op-gang

herbestemming-kerk-op-low-budget-wijze-verkregen-door-plaatsing-multifunctioneel-blok

meubels-ipv-muren

onzichtbare-keuken-als-ultieme-flexibele-oplossing

ruimte-als-meubels

Fijne dag!

alvast een AGENDATIP

Goed om te weten:

www.hvk-ontwerp.eu
www.ontwerp-duurzaam.nl 
www.plafondkast.nl
ALS JE PLANNEN WILT MAKEN VOOR WONEN OF WERKEN, door je huisvesting in te zetten om je optimaal te voelen….. Kijk op of neem contact op, we helpen je graag en goed verder. 
IK WIL EEN PLAN VOOR EEN FEEL-GOOD OMGEVING THUIS
IK WIL EEN PLAN VOOR EEN FEEL-GOOD OMGEVING KANTOOR
      
Disclaimer: zie de rechterzijde van onze homepagina
Wil je (een deel van) dit blog bericht gebruiken, zorg dan altijd voor een duidelijke vermelding van txt incl. werkende link:
“Door Hubert van Keulen, van Keulen Ontwerp. Ga naar www.hvk-ontwerp.eu voor het aanvragen van meer info of de white paper “HappiEoffice”.
Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: