Winkel en woning mix; back to the future

 op onze DLOG kun je ieder dag lezen over beleving de gebouwde omgeving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam
Onderstaande inbreiding in drukke en reeds bestaande winkelcentra heeft maar één voordeel, er wordt niet volledig nieuw gebouwd. Verder is het vooral old school. Er wordt veel gesloopt en de beoogde renovaties krijgen ook nieuwe functies als horeca en bioscopen voor broodnodige beleving  maar weinig nieuws onder de zon. E.e.a. staat in schril contrast met de make-over van het Zuidplein in R’dam waar je straks tussen de winkels kunt zwemmen. Maar echt leuk wordt het pas nu in diezelfde gemeente R’dam er een prijsvraag is uitgezet om vanuit gebruiker en professional te horen hoe zij denken dat het zou moeten met invulling van thema’s als “wonen in winkels”….de cirkel lijkt dan rond en we weer een mix van functies krijgen i.p.v. splitsing van werk-woon en winkelgebieden, 2017 zou wel eens een topjaar kunnen worden!

Plannen maken…?!

Je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook. Ben je benieuwd hoe we dat doen? Kijk op of neem contact op, we helpen je graag en goed verder.

Eerdere post die je misschien interessant vindt:

Like, deel of commentaar….graag!!

Zuid-Holland steunt nieuwbouw in bestaande winkelgebieden

bron vastgoedmarkt

Ondanks het overschot aan winkelmeters staat provincie Zuid-Holland vierkant achter de realisatie van Mall of the Netherlands in Leidschendam. Zolang er geen kannibalisatie optreedt en de gemeente akkoord is, heeft de provincie evenmin bezwaar tegen een eventuele transformatie van winkelcentrum In de Boogaard (Rijswijk) en de bouw van Holland Outlet Mall (Zoetermeer).

Dat zei gedeputeerde Ruimtelijke Ordening Adri Bos-Lemstra (CDA) op 15 december tegen Vastgoedmarkt tijdens de officiële bouwstart van Unibail-Rodamco-project Mall of the Netherlands. De Frans-Nederlandse winkelcentra-ontwikkelaar en -belegger verrichtte in april de sloopstart. lees hele artikel

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: