wonen, werken, opslag, natuur etc. onder één dak

(op onze D-log kun je ieder dag lezen over beleving van je leefomgeving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam)

Invulling van een oplossing voor de leegstand in het buitengebied kan komen uit het creatief invullen van leegstand of juist bijbouwen zodat nieuwe kernen en voorzieningen kunnen ontstaan. Het onderstaande ontwerp om alles onder één dak te plaatsen en daarin qua maatvoering te kunnen schuiven lijkt daarbij één van de vele oplossingen maar dit is een hele fraaie, en scoort hoog qua flexibiliteit alsook in duurzaam materiaalgebruik, oordeel zelf…

Plannen maken…?!

Je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook. Ben je benieuwd hoe we dat doen? Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder. 

Voor prijsvraag in Veghel hebben een ontwerp gemaakt wat niet alleen een flexibel indeelbare plattegrond kent maar ook in de keuze van verdiepingen/ vides kan variëren.

Eerdere post die je misschien interessant vindt:

bron de architect

Tussen honderd jaar oude fruitbomen in het Gelderse Rijswijk is een nieuwe schuur naar ontwerp van Workshop architecten gerealiseerd. Binnen een strak volume met zadeldak biedt de schuur plaats aan schapen, opslagruimte en een appartement. In het ontwerp is aansluiting gezocht op het landschap en de historische bebouwing op het erf.

De schuur staat op een landgoed in het kleine dorpje Rijswijk in de Neder-Betuwe, een streek die bekend staat om fruitteelt. Naar wens van de particuliere opdrachtgevers vervangt de nieuwbouw een vervallen schuur uit de jaren zestig door een eigentijds ontwerp. De schuur vormt samen met het rijksmonument boerderij Rottenburg en bijgebouwen een nieuw ensemble.

Contrast

Zowel in hoogte als in materiaal sluit de schuur aan op de context. De gevel bestaat uit zwart gebeitst Douglas hout en vormt een contrast met het onbehandelde hout in het interieur. Ook de dagkanten zijn in blank hout uitgevoerd waardoor de openingen worden benadrukt. Middels grote schuifpuien, schuifdeuren en klapdeuren kan het zwarte volume verschillende gedaantes aannemen.

Zones

Het volume wordt door vier houtskeletbouw schijven in drie zones verdeeld: een schuurgedeelte, een tussenzone en een appartement. Openingen in de schijven bieden vanuit het appartement uitzicht op het erf en de oude hoogstamboomgaard, en creëren zichtlijnen die door de verschillende zones lopen. In de tussenzone zijn het dak en de grote schuifdeuren semi-transparant. Zowel fysiek als visueel verbindt deze zone de twee zijden van het erf.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: