Woningcorporatie met visie

(op onze D-log kun je ieder dag lezen over beleving van je leefomgeving waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam)

Net aan de andere kant van het water wordt met visie gebouwd. Als je niet weet hoe de toekomst er uit ziet moet je zorgen dat je zo flexibel mogelijk bent in je huizenvoorraad. Waar in Lingewaard door woonstichting Gendt recent nog klassieke een stenen straat opleverde doet men het in Tolkamer een stuk vooruitstrevender. Tel daar bij op dat deze woningen erg hoog in duurzaamheid scoren en en laag in energie verbruik zijn, zie verder onderstaand…

Plannen maken…?!

Je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook. Ben je benieuwd hoe we dat doen? Kijk op of neem contact op, we helpen je graag verder. 

Idee voor stapelbare houtskeletbouw woningen die uit één of meer bouwlagen kunnen bestaan

Eerdere post die je misschien interessant vindt:

Vryleve bouwt voortaan klein en energieneutraal

bron de Gelderlander

Energieneutrale woningen met een huur van ongeveer 500 euro per maand.

LOBITH – Vryleve bouwt voortaan alleen nog kleine woningen en laat een schoolvoorbeeld van energieneutraal bouwen in Tolkamer zien. De woningcorporatie van Rijnwaarden bouwt volgend jaar 25 energieneutrale woningen in de wijk Vierkenshof in Tolkamer.

Het gaat om sociale huurwoningen met ‘nul op de meter’ voor een à twee personen, van hout en glas.

Huurprijs
De woningen, rolstoeltoegankelijk met een woonoppervlak van ongeveer 55 vierkante meter, zijn later eventueel te verplaatsen. De huurprijs: ongeveer 500 euro per maand. Het gaat om prefab-woningen. De onderdelen worden in Brabant gemaakt.

Aanslaan
Directeur Dirk Hoogland van Vryleve weet zeker dat de huizen aanslaan bij de doelgroep: starters en senioren. Al is het alleen al omdat jongeren met deze aanwinst in Rijnwaarden kunnen blijven wonen.

Naast de energieneutrale woningen in Tolkamer bouwt Vryleve volgend jaar ook 21 kleine woningen, ook met een huur van ongeveer 500 euro aan de Graaf Reinaldstraat.

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: