zwevend-zwembad-1


of onderstaande transformatie net zo cool wordt als dit bad is de vraag, maar qua mix van functies zal het nog hoger scoren

Zwem tussen de winkels

op onze BLOG kun je ieder dag lezen over beleving de gebouwde omgeving
waar je blij van wordt, thuis en op je werk & altijd duurzaam
Onderstaande herbestemming  heeft een paar originele kenmerken: winkels, sporten, horeca en kantoor ruimten zijn straks allemaal te vinden aan het Zuidplein en vormen een bijzondere mix in R’dam. Gewoon een baantje trekken kan straks ook maar zodra je om je heen kijkt bevindt je je toch in een bijzondere setting en met een beetje geluk op de verdieping. Dat is op zich ook al redelijk uniek, kortom deze mix in transformatie land is een mooi wapenfeit voor anders denken…zie verder onderstaand.

plannen maken…?!

Vind je het lastig om zelf plannen voor je (ver)bouw(ing) te maken of heb je geen tijd? Ben jij geïnteresseerd om eens buiten de gebaande paden naar je plannen te kijken en wil sparren hoe jouw huisvesting future proof is maar wel sfeervol? Wij kunnen je helpen bij het implementeren ervan door samen naar je (ver)bouw en interieur plannen voor jewoning , kantoor , andersoortige ruimte of op wijk niveau te kijken voor meer beleving en comfort. Duurzaamheid, flexibiliteit, goede akoestiek en gezond materiaalgebruik zijn hierbij onze standaard.

Je huisvesting inzetten om je optimaal te voelen….. en het levert nog geld op ook! Kijk op of neem contact op, we helpen je graag en goed verder. 

Like, deel of commentaar….graag!!

Transformatie van kantoor naar zwembad

Bron: Cobouw.nl

architectimage-largethumb2326nail

In Rotterdam wordt het huidige deelgemeentekantoor aan de Boerhaavestraat omgetoverd tot zwembad. Of beter gezegd: zwembaden. Het gaat om zowel een 25- als 50-meterbad in het huidige kantoor uit de jaren vijftig. Daarmee krijgen Rotterdamse zwemliefhebbers voor het eerst de beschikking over een 50-meterzwembad.

De bijzondere transformatie van dit gemeentekantoor is onderdeel van een gigantische metamorfose van Hart van Zuid, het ‘hart’ van Rotterdam-Zuid rondom het Zuidplein en Ahoy. projectdirecteur Peter Klevering van Ballast Nedam leidt de transformatie.

Zwembad+

Het nieuwe ‘Zwembad Plus’ wordt een “uitnodigend en open gebouw”, aldus Klevering.  Het komt pal naast de nieuwe entree van Winkelcentrum Zuidplein. “Veel Rotterdammers uit Zuid zwemmen nu nog in Zwembad Charlois, maar dat bad is verouderd. Beide baden komen op de eerste verdieping. Het 50-meterbad wordt een echt sportbad met lichte kleuren. Ook komen hier tribunes. Het 25-meterbad zal een wat intiemere, warmere uitstraling krijgen: de authentieke gevels zijn hier deels terug te zien.”

Bijzondere retail

Op de begane grond van het voormalige gemeentekantoor is plaats voor horeca en “bijzondere vormen van retail’.
Klevering verwacht dat zwemliefhebbers vanaf najaar 2017 hun eerste baantjes kunnen trekken in een van de nieuwe baden.

Bron: Cobouw.nl

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: